Beste IT beslisser,

Goed dat u dit leest! Dat betekent dat het onderwerp ‘security’ op uw agenda en daarmee die van uw organisatie staat. Wellicht bevindt uw organisatie zich nog in een oriënterende fase, of is er al de nodige aandacht uitgegaan naar het verbeteren van de digitale beveiliging. In beide gevallen staan we voor u klaar. Want cyberdreigingen en digitale ontwikkelingen in het algemeen staan niet stil, net zo min als uw organisatie.

Uw afdeling als cruciale spin in het web

70% van de bedrijven geeft aan te weinig te doen aan cybersecurity, laat staan proactief. De focus ligt elders; het draaiende houden van de organisatie, het opvangen van groei. Is er überhaupt wel iemand verantwoordelijk gemaakt voor beveiliging? Vaak komen ze bij u uit, want het is toch ICT? Misschien beschikt uw afdeling (nog) niet over voldoende specialistische kennis en expertise en is er simpelweg geen tijd om echt proactief te verdiepen op gebied van framework, best practices en certificeringen.

Uw IT afdeling vormt de meest cruciale digitale verdedigingslijn tegen digitale dreigingen en uw organisatie rekent dan ook blind op uw afdeling. maar kunt u ook op de organisatie rekenen? In hoeverre zijn andere afdelingen zich bewust van de digitale dreigingen, risico’s en welke rol zij hierin spelen?

  • Wat zijn uw digitale assets, is hier duidelijk beleid over hoe hiermee om te gaan?
  • Wie is er eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen uw organisatie?
  • Heeft u wel eens verschillende scenario’s/oplossingen gepresenteerd met verschillende budget impacts? Kan uw management hier een onderbouwde afweging in maken en daarmee ook eindverantwoordelijkheid nemen voor het beveiligingsniveau?
  • Wat is de procedure wanneer er zich een informatiebeveiligingsincident voordoet? Is er een protocol voor dit soort gevallen? Wordt dit zo nu en dan getest?
  • Zijn uw collega’s zich bewust van- en getraind op het omgaan met -digitale dreigingen?
  • Kunt u uw directie onderbouwd voorleggen wat de indirecte en directe financiële impact is van dataverlies en/of datalekken?
  • Bent u als vertegenwoordiger van uw IT afdeling in staat voldoende prioriteit, aandacht en budget vrij te krijgen bij uw directie op het gebied van cybersecurity?
  • Geeft u veel geld uit aan de beste producten in de markt zonder integraal securityplan? Denk daarbij aan high-end firewalls, end-point security oplossingen en overige “best of breed” punt oplossingen?
  • Bent u er van op de hoogte dat een geïntegreerde aanpak niet alleen tot een hoger securityniveau kan leiden maar dat u met een relatief kleine investering in een goede aanpak enorm veel geld kunt besparen?

Een integrale aanpak

Van belang is dat we niet enkel aandacht hebben voor techniek; maar ook voor de mens en uw organisatie. Een duidelijk gedragen beleid op maat en cybersecurity awareness van medewerkers zijn minstens net zo belangrijk. Daarbij kijken we kritisch naar hetgeen bij uw bedrijf past, zodat de oplossing aansluit op de organisatie. We beginnen bij de basis en werken we nauw samen met u, de IT afdeling en anderen betrokkenen. Een solide beleid vormt deze basis.

Advies op maat

StackSecure begrijpt de rol die u en uw afdeling spelen in uw organisatie, de keuzes die u dient te maken en uw verantwoordelijkheden in deze digitale wereld. Wij komen graag eens vrijblijvend met u in contact om met u te sparren over de uitdagingen en hetgeen waar wij eventueel een impact kunnen maken voor u en uw organisatie.

Neem contact op
StackSecure maakt gebruik van cookies.

Voor het correct functioneren, optimaliseren van deze website en t.b.v. commerciële doeleinden maakt StackSecure gebruik van cookies. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement