Beste Chief Information Security Officer,

Goed dat u dit leest! Dat betekent dat het onderwerp ‘security’ op uw agenda en daarmee die van uw organisatie staat. Wellicht bevindt uw organisatie zich nog in een oriënterende fase, of is er al de nodige aandacht uitgegaan naar het verbeteren van de digitale beveiliging. In beide gevallen staan we voor u klaar. Want cyberdreigingen en digitale ontwikkelingen in het algemeen staan niet stil, net zo min als uw organisatie.

Uw rol als cruciale spin in het web

70% van de bedrijven geeft aan te weinig te doen aan cybersecurity, laat staan proactief. De focus ligt elders; het draaiende houden van de organisatie, het opvangen van groei. Een CISO zou fulltime aan de slag moeten kunnen zijn met Informatiebeveiliging, in de praktijk is het vaak een extra verantwoordelijkheid naast de reguliere taken. Zijn we compliant? Wilt u de audit voorbereiden? Vaak komen ze bij u uit, want het is toch digitale informatie?

Wij begrijpen dat het niet in iedere organisatie mogelijk is om uzelf als CISO, fulltime en proactief te verdiepen op gebied van framework, best practices en certificeringen. Samen met uw collega’s IT vormt de meest cruciale digitale verdedigingslijn tegen digitale dreigingen en uw organisatie rekent dan ook blind op uw kunnen en de IT afdeling. Maar kunt u ook op de organisatie rekenen? In hoeverre zijn andere afdelingen zich bewust van de digitale dreigingen, risico’s en welke rol zij hierin spelen?

  • Wat zijn uw digitale assets, is er een duidelijk beleid over hoe hiermee om te gaan?
  • Waar houd uw verantwoordelijkheid op, wie is er eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen uw organisatie?
  • Krijgt u als verantwoordelijke voor informatieveiligheid voldoende resources en commitment vanuit de verschillende Stakeholders binnen uw organisatie?
  • Wat is de procedure wanneer er zich een informatiebeveiligingsincident voordoet? Is er een protocol voor dit soort gevallen? Wordt dit zo nu en dan getest?
  • Zijn uw collega’s zich bewust van- en getraind op het omgaan met -digitale dreigingen?
  • Kunt u uw directie onderbouwd voorleggen wat de indirecte en directe financiële impact is van dataverlies en/of datalekken?
  • Geeft uw organisatie veel geld uit aan de beste producten in de markt zonder een integraal security plan?
  • Bent u er van op de hoogte dat een geïntegreerde aanpak niet alleen tot een hoger securityniveau kan leiden maar dat u met een relatief kleine investering in een goede aanpak enorm veel geld kunt besparen?

Een integrale aanpak

Van belang is dat we niet enkel aandacht hebben voor techniek; maar ook voor de mens en uw organisatie. Een duidelijk gedragen beleid op maat en cybersecurity awareness van medewerkers zijn minstens net zo belangrijk. Daarbij kijken we kritisch naar hetgeen bij uw bedrijf past, zodat de oplossing aansluit op de organisatie. We beginnen bij de basis en werken we nauw samen met u, de IT afdeling en anderen betrokkenen. Een solide beleid vormt deze basis.

Onze diensten

StackSecure begrijpt de rol die u speelt in uw organisatie, de keuzes die u dient te maken en uw verantwoordelijkheden in deze digitale wereld. Heeft u al een plan liggen en wilt u deze eens graag laten reviewen door externe experts? Wilt u een nieuw plan maken en weet u niet waar te beginnen? Heeft u een prachtig beleid geschreven maar wilt u graag eens een pentest laten uitvoeren? Wat de situatie ook mag zijn, wij komen graag eens vrijblijvend met u in contact om met u te sparren over de uitdagingen en hetgeen waar wij eventueel de grootste bijdrage kunnen leveren voor u en uw organisatie.

Neem contact op
StackSecure maakt gebruik van cookies.

Voor het correct functioneren, optimaliseren van deze website en t.b.v. commerciële doeleinden maakt StackSecure gebruik van cookies. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement