Beste HR verantwoordelijke,

Bent u zich er van bewust dat er een exponentiële groei plaatsvindt aan cybercriminaliteit? Denk daarbij aan de meer bekende CEO-fraude trucs en ransomware (gijzelsoftware), maar ook middels minder bekende technieken. Deze toename aan cybercriminaliteit is steeds meer in het nieuws, door deze zichtbaarheid wordt het een urgent onderwerp op de agenda’s van besturen. Cybercriminaliteit is voor zowel de overheid, commerciële organisaties als de particulier dreigender dan ooit.

Thuiswerken

Hoewel thuiswerken al een plek had in ons overwegend gedigitaliseerde land, heeft de coronacrisis gezorgd voor een enorme acceleratie. Waar het voor uw organisatie een oplossing biedt om de organisatie draaiende te houden, biedt het echter ook extra kansen voor de cybercrimineel.

Het is een uitdaging om werknemers op afstand te informeren over cyberdreigingen. Cyber awareness is daarom bij thuiswerken van nog groter belang dan wanneer iemand op kantoor werkt. Werknemers hebben vanuit huis toegang tot dezelfde gevoelige informatie, maar zijn vaak minder goed beveiligd. Mechanismen als wachtwoorden en two factor authenticatie hebben geen nut als het thuisnetwerk of de computer van de desbetreffende werknemer thuis gehackt is.

Het informeren en adviseren van werknemers over hun thuissituatie is in de regel nog geen onderdeel van cyber awareness binnen bedrijven. Soms is er totaal nog geen aandacht besteed aan cyber awareness.

Hoe kunt u als HR een belangrijke rol spelen?

Juist daar kunt u nu als HR verantwoordelijke uzelf, uw medewerkers en uw organisatie verder helpen. Er ligt een win-win voor het oprapen. Waarmee u uw collega’s zowel in de privé als zakelijke sfeer helpt om weerbaarder te worden tegen cybercriminaliteit.

Staat u nu op het punt een nieuwe activiteit te organiseren op gebied van training? Dan kunt u kiezen voor een communicatie training, het introduceren van nieuwe processen of u kiest een training die direct een levenslange impact kan maken voor zowel uw personeel als de cyberweerbaarheid van uw organisatie.

Waarom StackSecure:

  • Onze e-learning is zelf ontwikkeld. Er is unieke content waar meerdere experts en hackers aan hebben bijgedragen.
  • We houden rekening met aandachtsspanne van collega’s, de trainingen zijn kort en niet disruptief voor het normale werk.
  • De training is interactief, er wordt een regelmatig een toets afgenomen, de resultaten worden met u gedeeld.

StackSecure ondersteunt uw afdeling met het creëren van draagvlak binnen de gehele organisatie. Denk aan het presenteren van het huidige dreigingslandschap. Maar ook om toe te lichten waarom cyber awareness belangrijk is voor medewerkers en afdelingen?

Cybercriminaliteit is big business, uitgevoerd door goed georganiseerde criminelen. We slaan graag de handen ineen om samen met u en uw organisatie deze criminelen buiten spel te houden.

Neem contact op
StackSecure maakt gebruik van cookies.

Voor het correct functioneren, optimaliseren van deze website en t.b.v. commerciële doeleinden maakt StackSecure gebruik van cookies. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement