Beste technisch eindverantwoordelijke,

Toenemende cybercriminaliteit dwingt bedrijven hun best te doen kwaadwilligen een stap voor te zijn. Daarbij gaat het niet alleen om de beveiliging van ICT-systemen, maar ook om de bescherming van bedrijfsprocessen en informatiestromen op alle niveaus binnen de organisatie. Ook het beschermen van de “fysieke omgeving“ is van groot belang en zorgt voor de nodige uitdagingen. 70 % van de bedrijven geeft aan te weinig te doen aan cybersecurity, laat staan proactief. De focus ligt elders; het draaiende houden van de organisatie, het opvangen van groei.

Hoe gaat uw afdeling om met onderstaande situaties en kunt u het antwoord geven op onderstaande vragen?

  • Heeft u een CISO aangesteld, kan deze collega zich fulltime wijden aan informatiebeveiliging?
  • Wat zijn uw digitale assets en wat is de impact wanneer deze assets niet meer beschikbaar zijn?
  • Wat is de directe en indirecte impact van een datalek?
  • Wat zijn de RPO’s en RTO’s voor de verschillende applicaties binnen uw organisaties? Wordt dit zo nu en dan getoetst?
  • Krijgt u vanuit IT management technische oplossingen voldoende onderbouwd en begrijpelijk gepresenteerd?
  • Volgt u een best of breed strategie waarbij u de beste producten in de markt koopt? Is er een integraal securityplan?
  • Bent u er van op de hoogte dat een geïntegreerde aanpak niet alleen tot een hoger securityniveau kan leiden maar dat u met een relatief kleine investering ook enorm veel geld kunt besparen?

Een integrale aanpak

Van belang is dat we niet enkel aandacht hebben voor techniek; maar ook voor de mens en uw organisatie. Een duidelijk gedragen beleid op maat én cybersecurity awareness van medewerkers zijn minstens net zo belangrijk. Daarbij kijken we kritisch naar hetgeen bij uw bedrijf past, zodat de oplossing aansluit op de organisatie. We beginnen bij de basis en werken we nauw samen met U, de IT afdeling en anderen betrokkenen. Een solide beleid vormt deze basis.

Advies op maat

StackSecure begrijpt de rol die u en uw afdeling spelen in uw organisatie, de keuzes die u dient te maken en uw verantwoordelijkheden in deze digitale wereld. Wij komen graag eens vrijblijvend met u in contact om met u te sparren over de uitdagingen en hetgeen waar wij eventueel een impact kunnen maken voor u en uw organisatie.

Neem contact op
StackSecure maakt gebruik van cookies.

Voor het correct functioneren, optimaliseren van deze website en t.b.v. commerciële doeleinden maakt StackSecure gebruik van cookies. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement