Hoe staat jouw beveiliging ervoor?

  • Rene Geenen
  • donderdag 6 oktober 2022 om 17:22

Een klein jaar geleden, weidden we al eens een blog aan de ‘cybersecurity’ maand; oktober. Zowel in de USA als Europa inmiddels een jaarlijks terugkerende fenomeen. In Nederland komt daar dit jaar de ‘week van de veiligheid’ bij. Dit jaar staat deze week, die plaatsvindt in week 41, in het teken van gedigitaliseerde criminaliteit, of ook wel cybercrime. De aftrap van de Week van de Veiligheid vindt plaats op 10 oktober in de Waalse kerk in Breda. Tijdens de aftrap wordt een samenwerking ondertekend tussen verschillende bedrijven en overheidsinstanties in de regio Breda. De totstandkoming van deze samenwerking is onderdeel van panelgesprekken en verdiepende sessies op de betreffende dag.

logo week van de veiligheid

In het oosten van het land wordt vervolgens op 12 oktober een congres georganiseerd voor ondernemers en werknemers uit de achterhoek. Onder andere Daniel Verlaan, techjournalist bij RTL en een cybercrimeteam van de politie behoren tot de sprekers.

Erg interessant en ook gewoon leuk dat soort evenementen. Maar de Week van de Veiligheid is ook een mooi moment om de eigen praktijk eens onder de loep te nemen. Wellicht zijn de medewerkers van jouw organisatie afgelopen jaar wel begonnen met het volgen van een (online) awareness training en is het een goed moment om de balans op te maken. Een extra pluim voor de koplopers is wellicht op z’n plaats.

Op het securityprogramma, waar afgelopen jaar hard aan is gewerkt met als doel het algehele beveiligingsniveau in de gehele organisatie op te krikken, kan gereflecteerd worden. Hebben alle geplande ontwikkeling en projecten doorgang kunnen vinden? Zijn de risico’s die de organisatie loopt kleiner geworden? Of hebben er zich incidenten voorgedaan waardoor de doelstellingen niet geheel gehaald zijn? 

Valt er weinig te reflecteren? Dan is het wellicht een goed moment om informatiebeveiliging serieus te gaan nemen. Het vakgebied is breed en zowel organisatorisch als technisch is er in zo’n geval vaak enorm veel aan te pakken. We snappen dan ook dat het lastig kan zijn om te bedenken waar te beginnen. Onze tip? Laat je adviseren. Welke risico’s loopt je bedrijf, welke informatie is het meest waardevol en wat moet als eerste beveiligd worden. In een laagdrempelige inventarisatiesessie helpen we je graag op weg. We kunnen desgevraagd ook helpen bij het opstellen van een gedetailleerd plan, en eventueel zelfs de uitvoering voor onze rekening nemen. 

Een veilige maand toegewenst vol inspiratie!

StackSecure maakt gebruik van cookies.

Voor het correct functioneren, optimaliseren van deze website en t.b.v. commerciële doeleinden maakt StackSecure gebruik van cookies. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement